Україна без сиріт можлива: Юрій Маринчак про сирітство, інтернатну систему, усиновлення і соціальну відповідальність

4 года назад 0

Напередодні Всеукраїнського Дня молитви за сиріт у прямому ефірі радіо Херсон ФМ зустрілися член правління альянсу «Україна без сиріт» Юрій Маринчак та настоятель храму святої Тройці протоієрей Євгеній Сидоренко.

Про це повідомляють на сайті радіостанції. 

Як зазначають на ресурсі, у студії мова йшла ПРО: 

— причини соціального сирітства та умови зменшення кількості соціальних сиріт;

— проблеми інтернатної системи;

— деінституціалізація –що це і як має вплинути на вирішення проблеми сирітства;

— готовність суспільства до соціальної відповідальності;

— ситуація з усиновленням на Херсонщині.

Щоб прослухати запис ефіру, і дізнатися детальніше про все вищеперераховане та про найголовніше, чи можлива Україна без сиріт, тисніть  ТУТ.

Для довідки: в Україні більше 106 тис. дітей знаходиться в закладах інтернатного типу. На Херсонщині  близько 3,5 тис., з них тільки 140 сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, інші мають рідних.

Станом на 31 грудня 2018 року в Україні на обліку дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, знаходилась 70 491 дитина. З них 22 126 дітей-сиріт та 48 365 дітей, позбавлених батьківського піклування.

У сімейних формах виховання — 64 709 дітей (опіка — 50 766, прийомні сім’ї та дитячі будинки сімейного типу — 13 943). На обліку дітей, які можуть бути усиновлені, зараз знаходиться майже 17 тисяч дітей-сиріт і дітей, позбавлених батьківського піклування.