10 українських міст охоплять «Вечори французького кіно»

7 лет назад 0

25 січня актриса…

У культурному центрі "Кінотеатр "Київ" представить свій фільм "Ілюзія кохання". Прем'єра картини відбулася на Каннському кінофестивалі. Її номінували на "Золоту пальмову гілку". "Вечори французького кіно" триватимуть до 1 січня у Києві, Вінниці, Дніпрі, Запоріжжі, Львові, Маріуполі, Одесі, Сумах, Харкові та Чернівцях.

Також на фестиваль до Києва завітає французька актриса, сценаристка та режисерка Бріжіт Роюан.

Дія мелодрами "Ілюзія кохання" відбувається у Франції після Другої світової війни. Головна героїня молода дівчина Габріель мріє про справжнє кохання. Доводиться вийти заміж за нелюба, якого обрали батьки. Їде на лікування в Альпи. Знайомиться з Андре Саважем. Пару захоплює пристрасть. Габріель зіграла володарка премії "Оскар" Маріон Котіяр.

Всього на дванадцятому щорічному фестивалі покажуть 5 картин. Це також "Прекрасні дні в Аранхуесі" про письменника, який в парку підслуховує життєві спогади немолодої пари. Вирішує написати про них роман. І французько-японський анімаційних фільм "Червона черепаха" — історія чоловіка, який після корабельної аварії опиняється на тропічному острові. Будує пліт, але мешканка острову червона черепаха не дає йому відпливти.

У драмі "Комівояжер" пара акторів Емад і Рана щасливі разом. Живуть у іранському Тегерані, мають багато планів на майбутнє. По вечорам репетирують вдома п'єсу "Смерть коммівояжера" Артура Міллера. Згодом небезпечні пригоди з п'єси стають частиною їхнього реального життя. Мелодрама "Вічність" оповідає про три покоління жінок однієї французької родини. Коханні та втратах, які доводиться пережити кожній.

Усі фільми демонструватимуться мовою оригіналу з українськими субтитрами.