Ада Роговцева просить Петра Порошенка проголосити Рік утвердження державної мови

6 лет назад 0

Ада Роговцева: "Утвердження державної мови сприятиме консолідації суспільства та посиленню національної безпеки та суверенітету України"

Народна артистка України, Герой України Ада Роговцева звернулася до президента України Петра Порошенка з проханням проголосити 2018-й Роком утвердження державної мови.

"Звертаюся з проханням підтримати звернення до Вас понад 100 видатних діячів науки, освіти, культури і правозахисників, 178 народних депутатів, ініціативної групи "Першого грудня", Світового конгресу українців та трьох президентів України з пропозицією оголосити 2018-й Роком утвердження державної мови, — йдеться у листі. — Така широка підтримка свідчить про готовність українського суспільства відповідально та дієво долучитися до реалізації Указу президента про оголошення Року утвердження державної мови".

Ада Роговцева звертає увагу, що утвердження державної мови сприятиме консолідації суспільства, формуванню та захисту національного мовно-інформаційного простору, посиленню національної безпеки та суверенітету України.

Петро Порошенко залишив звернення без коментарів.