Алегоричний роман «Володар мух» екранізують в Голлівуді

4 года назад 0

Твір-пересторогу англійського лауреата Нобеля Вільяма Ґолдінґа «Володар мух» екранізує компанія Warner Bros.

Про це повідомляє The Hollywood Reporter. 

Автором сценарію стане британо-американський письменник, автор бестселерів «Ходячий хаос» та «Голос монстра» Патрік Несс. 

Режисер – Лука Гуадагніно, продюсер – Марко Морабіто. 

До виробництва фільму також залучать продюсерську компанію Known Universe, засновану сценаристками Ліндсі Бір, Женевою Робертсон-Дворет та Ніколь Перлман. 

Студія розглядала варіант розробки жіночої версії «Володаря мух», проте згодом змінила курс і тепер прагне максимально наблизитися до оригіналу. 

«Володар мух» (The Lord of the Flies) – дебютний алегоричний роман англійського письменника, лауреата Нобелівської премії з літератури Вільяма Ґолдінґа, який вийшов у 1954 році. Твір зайняв 62 позицію в Рейтингу 100 найкращих книг усіх часів журналу Newsweek. 

Це перший твір Ґолдінга, написаний як твір-пересторога. Багато видавництв не хотіли його публікувати через невідомість автора. Але коли книжка таки вийшла друком, одразу ж привернула увагу читачів. 

Українською мовою роман переклала Соломія Павличко. Переклад у 1988 році опублікувало видавництво «Молодь». Потім його тричі перевидавали: у 2000-му та 2004-му роках (вид-во «Основи») та 2016-му («Клуб сімейного дозвілля»). 

Роман уже двічі екранізували – 1963 року у Великій Британії та 1990-го – у США.