Десять очікуваних українських фільмів, які презентують у 2019 році

5 лет назад 0

У 2019 році в прокат вийде ще більше цікавих та якісних робіт українських режисерів. Серед них фільми на будь-який смак: комедії, сімейні фентезі, психологічні трилери.

"Зустріч однокласників"

Дата прем'єри:  31 січня 2019 року.

Комедія від українського режисера Валентина Шпакова розповість про зустріч трьох давніх друзів. Вони вперше побачилися через 25 років після випуску, аби згадати молодість. Валерій став рок-зіркою, Андрій має свій бізнес, а Олексій займається архітектурою. Щоб підбадьоритися перед зустріччю з колишніми однокласниками, вирішують сходити разом на вечірку, яка змінить їхні плани.

"11 дітей з Моршина"

Дата прем'єри:  3 січня 2019 року.

У комедія режисера Аркадія Непиталюка зіграють Ольга Фреймут, Сергій Бабкін, Сніжана Бабкіна, Володимир Горянський, Олександр Скічко та інші.

За сюжетом Моршин заснували на місці падіння метеорита, який багатий на рідкісний метал — осмій. Працівниця Сніжана вирішує обдурити всіх і заволодіти коштовним об'єктом. Проте на її шляху з'явилося 11 дітей з Моршина. Згуртувавшись заради єдиної мети, вони розпочинають боротьбу з несправедливістю.

"Давай танцюй"

Дата прем'єри:  1 січня 2019 року.

Режисер режисер стрічки Олександр Березань, а композитором став відомий український музикант MONATIK.

Фільм розповість історію про хлопця, який їдедо столиці, щоб брати участь у танцювальному турнірі. Так хоче заробити гроші на операцію брату. Однак головним випробуванням для хлопця стане зустріч із дівчиною.

"Продюсер"

Дата прем'єри:  14 лютого 2019 року.

Режисер стрічки — Сергій Вейн. Акторами фільму стали відомий український телеведучий Олексій Дурнєв, Даша Астаф'єва та Павло Зібров.

В комедії усі пригоди з героями трапляються у дорозі. Головний герой, продюсер, має знайти купу грошей та власноруч доставити акторів на знімальний майданчик за містом, де на них чекатимуть неймовірні пригоди.

"Захар Беркут"

Дата прем'єри:  10 жовтня 2019 року.

Режисером фільму став Ахтем Сеітаблаєв. У фільмі покажуть боротьбу маленької української громади з монгольською ордою на чолі з ханом Бурундою. Команда відважних українських селян та брати Беркути розробляють план, щоб назавжди зупинити багаточисельного ворога.

"Тільки диво"

Дата прем'єри:  1 січня 2019 року.

Фільм є дебютною стрічкою режисерки Олени Каретник. Сімейне різдвяне фентезі показує історію про сім'ю, кохання, пригоди та фантастичних тварин. Події фільму розгортаються в переддень свята Миколая, де головні герої не лише долають труднощі, а й знаходять справжнє кохання та міцну дружбу.

"Останній крок"

Дата прем'єри : 13 вересня 2019 року.

"Останній крок" — це спільний українсько-французький фільм у жанрі психологічний трилер Фредеріка Петіжана. В центрі сюжету — анонімний найманий вбивця Генрі, який після відставки оселяється на березі маленького озера в Канаді. У його хатинці поселяється дівчина, яка дивом вижила після нещасного випадку на мотосанях. І чоловік, який все життя вбивав, вперше рятує життя.

"Птах душі"

Дата прем'єри:  28 лютого 2019 року.

Біографічна драма про українського поета Василя Стуса від режисера Романа Бровка. У ній розкажуть про останні дні життя та загадкову смерть поета-шістдесятника у радянському таборі.

  Кадр з фільму "Птах душі" "Гарет Джонс"

Дата прем'єри:  28 листопада 2019 року.

Фільм спільного виробництва України і Польщі режисерки Агнешки Голланд. У 1933 році валлійський репортер Гарет Джонс знайомиться у Москві з журналісткою Адою Брукс, яка відкриває йому очі на жорстокість радянського режиму. Гарет розпочинає своє розслідування. Переховуючись від спецслужб СРСР, він розкриває правду про трагедію українського народу: жорстку цензуру, масові репресії і Голодомор.

  Кадр з фільму "Гарет Джонс" "Гуцулка Ксеня"

Дата прем'єри:  7 березня 2019 року.

Український фільм-мюзикл режисерки Олени Дем'яненко. За сюжетом у Карпати приїжджають українські емігранти з Америки. Вони шукають у наречену для Яро. Батько юднака залишив заповіт, за яким той отримає у спадок мільйон доларів, якщо одружиться зі свідомою українкою.

Український кінематограф 2018-го подарував глядачам близько 40 фільмів, які захоплюють із перших хвилин. Стрічки представлені жанровим різноманіттям на будь-який смак аудиторії. Найкасовішою кінострічкою українського кінематографу 2018-го став фільм "Скажене весілля", який за 3 тижні у прокаті зібрав 40 млн грн.