Дні українського кіно вперше пройдуть в Таджикистані

5 лет назад 0

З 19 до 22 квітня у столиці Республіки Таджикистан, місті Душанбе, вперше пройдуть  Дні українського кіно .

 Під час фестивалю глядачі побачать 7 українських фільмів. Покази відбудуться в кінозалі таджицької державної кіностудії "Таджикфільм", пише сайт "Gazeta.ua".

Український кіномарафон у Душанбе відкриє стрічка Сергія Параджанова "Тіні забутих предків" 1964 року за повістю Михайла Коцюбинського. Після цього показуватимуть сучасні картини. Це історична драма Зази Буадзе "Червоний" за романом Андрія Кокотюхи, музична комедія Олександра Березаня "Шляхетні волоцюги", фентезі Юрія Ковальова "Сторожова застава" за романом Володимира Рутківського, мультфільм Манука Депояна "Микита Кожум'яка" за казкою Антона Сіяніки, історична драма Ахтема Сеітаблаєва "Хайтарма" та комедія Олега Борщевського "DZIDZIO Контрабас".

Під час заходу українські продюсери проведуть майстер-класи для своїх таджицьких колег, студентів та всіх охочих. Делегація представників української кіногалузі планує обговорити з фахівцями з Таджикистану можливості спільного кіновиробництва, ознайомитися з локаціями країни та відвідати експериментальну школу дитячого кіно в Душанбе.

Організатором фестивалю є громадська організація "Європейська кінофундація" за підтримки Держкіно та Посольства України в Республіці Таджикистан.