Екранізують повість Кузьми Скрябіна «Я, «Побєда» і Берлін»

5 лет назад 0

Кінокомпанія Star Media працює над повнометражним фільмом "Я, "Побєда" і Берлін" за повістю Андрія Кузьменко, загиблого лідера гурту "Скрябін".

Твір вважається частково біографічним. Прем'єра планується на наступний рік, пише сайт "Gazeta.ua".

На початку 1990-х молодий музикант відправляється у Німеччину на старому автомобілі "Победа", який сподівається обміняти на Mercedes. Разом із хлопцем у подорож відправляється друг, що бере з собою старі радянські манекени. На його думку, це можна дорого продати. У Берліні друзі знайомляться з місцевою рок-сценою. Молодий музикант вирішує спробувати себе – грати у клубах, записуватися у Німеччині, за сюжетом.

"Ми прагнемо на яскравому прикладі кумира Кузьми Скрябіна донести кожному те, що з будь-якої непередбачуваної ситуації цілком можливо вийти за допомогою почуття гумору, кмітливості та винахідливості", — каже Влад Ряшин, засновник і продюсер кінокомпанії Star Media.

Історія гурту "Скрябін" починається з 29 червня 1989-го, коли музиканти записали композицію "Чуєш біль". Цьогоріч колектив відзначає 30-річчя. Із цього приводу запланований великий всеукраїнський тур.