Фільм про Україну презентували одночасно у 7 країнах

4 года назад 0

Фільм про Україну "Ukraїner. The Movie" презентували одночасно у 7 країнах. Прем'єра відбулась і у всіх без виключення регіонах України, окрім тимчасово окупованих територій. Загалом – більше 60 локацій.

Три роки команда волонтерського медіа-проекту Ukraїner готувалась до цього дня.

"Всі місця і всі наші герої об'єднані своєю любов'ю до роботи. Це один з головних меседжів, який ми хотіли передати через фільм та й загалом через проект: треба просто любити. Ми хотіли зробити чесний фільм про Україну. Ukraїner ми починали з ідеї розповідати про Україну у світі. Щоразу боїмося, що покажемо країну не повністю, викривлено чи один регіон більше, ніж інший. Але мапа показів нашого фільму доводить те, що покази рівномірно відбуваються по всій території України", — кажуть автори.

   Де в Україні показували фільм "Ukraїner. The Movie"

Фільм – це друге дітище проекту. Першим стала книга "Ukraїner. Країна зсередини", яку презентували у квітні на Книжковому арсеналі у Києві.

В основі книги "Ukraїner. Країна зсередини" — 16 дослідницько-документальних експедицій

У ній зібрані матеріали з експедиції, яка тривала з літа 2016-го до зими 2018-го року й охопила всі історичні регіони — ​від Слобожанщини до Поділля, від Волині до Таврії. Тут про історії людей та місць, що надихають, зворушують і дивують, а також вражаючі фото, які показують Україну справжньою, несподіваною, цікавою та автентичною.   Тараканівський фот — унікальна військова споруда кінці ХІХ ст, поблизу міста Дубно на Рівненщині  

Також нещодавно анонсували вихід англомовної версії "Ukraïner. Ukrainian Insider". Вона, як і україномовна версія книжки, вийде друком у "Видавництві Старого Лева".