Горностаївка об’єднала всіх своїх ветеранів

7 лет назад 0

Тлумачні словники пояснюють, слово «ветеран» означає – «старий, досвідчений воїн; учасник минулої війни» або у др. Римі — солдат, який відслужив 20-річний термін в армії. Там ветерани наділялися землею у провінціях або отримували грошову винагороду, а також права римського громадянства, звільнялися від повинностей.

Поки українське законодавство вивчає, кого відносити до цієї категорії, а кого – ні, у Горностаївському районі на Херсонщині вирішили обєднати всіх своїх поважних людей.

Ми не ділимо ветеранів на “своїх” і “чужих”. Воїни АТО, ветерани Другої світової, учасники збройних конфліктів часів СРСР на території інших держав, волонтери — всі вони віднедавна входять до нашої Горностаївської районної ветеранської організації, — констатує її очільниця Світлана Стаднік.

Спільно ми проводимо різні заходи: і до дня “афганців”, і до Дня волонтера. Намагаємося пам'ятати про кожного, про кожну родину.

Як повідомляє журналіст Олег Батурін на своїй сторінці у «Фейсбук», за словами Світлани Стаднік, всі відповідні громадські організації погодилися працювати спільно з радою ветеранів. Останню підтримують місцеві підприємці, небайдужчі жителі району. А також районна рада, яка торік виділила ветеранській організації 20 тисяч гривень. Цього року планують надати з бюджету 25 тис. грн. 

“Ветеранів Другої світової у районі залишилося дуже мало. Всіх їх можна перелічити на пальцях однієї руки, — додала голова організації. — Але життя триває і сьогодні є інші воїни, які потребують підтримки. Не приділяти їм уваги ми не маємо права”.