Херсонців запрошують на читання зі всеукраїнсько відомими письменниками «Пограниччя 308»

5 лет назад 0

Сьогодні, 15 березня, в межах літературно-мистецького проекту "Пограниччя.308", в Херсоні відбудуться літературні читання та відкриття художньої виставки.

Про це пишуть організатори на сторінці заходу у фейсбуці: 

"Проект має на меті об’єднати літературу та арт, створивши єдиний інтелектуальний простір для діалогу й вироблення спільних наративів для сучасної української культури.

Учасники заходу:
— Олена Герасим'юк (Olena Herasymyuk), письменниця, журналістка, громадська діячка, парамедик Медичного батальйону «Госпітальєри»;
— Анатолій Кичинський, поет, художник, лауреат Національної премії України імені Тараса Шевченка у галузі літератури;
— Олег Короташ, поет, філософ, громадський діяч, куратор літературної частини проекту "Пограниччя.308";
— Yuliia Maistrenko, завідувачка сектору соціокультурної діяльності у Херсонська обласна бібліотека для юнацтва ім. Б. Лавреньова, керівниця та ідейна натхненниця молодіжного літературного проекту LitTerra;
— Constantine Tereshchenko, художник, графік;
— Radoslava Chekmysheva, керівниця проекту "Пограниччя.308", менеджерка Ініціатив у сфері культури Міжнародного фонду «Відродження».

Географія проекту: #Дніпро, #Харків, #Тернопіль, #Франківськ, #Херсон, #Одеса, #Ужгород, #Вінниця, #Київ. В межах проекту “Пограниччя.308” для кожного міста обирається фокусна тема для обговорення, яке супроводжує літературні читання і відкриття виставки. Останніми роками в Україні активно розвиваються урбан-ініціативи й ініціативи із перетворення “традиційних” закладів культури в інноваційні. Херсон не виняток, тут є як і нові креативні простори, так й когорта людей, які зацікавлені в тому, аби змінювати власне місто. Тому для Херсона, як фокусна, обрана тема — "Креативні простори, що змінюють місто”.

Зустріч відбудеться з 17:00 до 19:00 , за адресою вул. Перекопська, 151/4 у креативному просторі Hubway.

Вхід вільний!

Контактна особа: Радослава Чекмишева, менеджерка Ініціатив у сфері культури Міжнародного фонду "Відродження", e-mail: Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. Вам потрібно увімкнути JavaScript, щоб побачити її..

Проект реалізує Міжнародний фонд "Відродження", партнерами проекту у Херсоні є Громадська організація "Фундація імені Августа Вірлича" та Hubway — Перший в Херсоні креативний простір."