Херсонців запрошують на показ фільму «Бранці Кремля»

6 лет назад 0

Мешканців та гостей Херсонщини запрошують на безкоштовний показ документальної стрічки «Бранці Кремля» про події окупації Криму та українців, які по неволі стали заручниками кремлівської влади.

Показ відбудеться у п’ятницю, 28 вересня, о 17.00 в ККЗ «Ювілейний», повідомляє пресс-служба ХОДА. 

Фільм представлятиме із себе компіляцію відео архівів, зображувальної комп’ютерної графіки, портретів самих неправомірно засуджених, фактів біографій цих політв’язнів та нісенітних цитат з їхніх  судових справ. Нагадати про українських заручників совісті, пояснити усю абсурдність звинувачень проти них, змусити світові правозахисні організації знов і знов підіймати це болюче питання на рівні ООН та інших повноважних установ – саме цією метою керуються автори кампанії. 

Документальний фільм «Бранці Кремля» знято телеканалом іномовлення UA|TV на замовлення Міністерства інформаційної політики України. Присвячений вшануванню патріотизму та мужності політичних ув’язнених в боротьбі проти агресії Російської Федерації.

Фільм презентовано 26 лютого 2018 р. в рамках IV міжнародного форуму «Окупований півострів: чотири роки опору», організованого МІП.

Також показ відбувся на сайд-івенті «Порушення прав людини у Криму та на Донбасі» у м. Відень (Австрія); під час публічної дискусії «Чотири роки після окупації Криму: чи існує вихід із глухого кута?» у Представництві Європейської Комісії у м. Софія (Болгарія); та у Посольстві України в США у Вашингтоні.

Запрошуємо всіх бажаючих! Вхід вільний!