Херсонські користувачі соцмереж голосують за Бімбірайте

7 лет назад 0

Конкурс на заміщення посади директора музея ім. Шовкуненка в фейсбук уже пройшов — голосували одностайно за Наталю Бімбірайте.

У херсонському сегменті соцмережі фейсбук стрімко поширюється хештег #ЯпідтримуюБімбірайте . Саме ця кандидатура обєднала зовсім різних, здавалося, вихідців з херсонського Майдану. Чим само? Херсонські "фейсбучани" сформували свій маніфест так:

— Просимо підтримати кандидатуру Наталі-Дануте Антано Бімбірайте на посаду керівника Комунального закладу «Херсонський обласний художній музей ім. О. Шовкуненко».Впевнені, що під керівництвом Наталі Бімбірайте «Херсонський обласний художній музей ім. О. Шовкуненко» стане сучасним культурно-освітницьким і просвітницьким центром із гарною матеріально-технічною базою, новими музейними технологіями та широким спектром освітніх, просвітницьких, культурно-дозвільних програм…
…Наталя Бімбірайте має гарні організаторські здібності, які поєднані з високим професіоналізмом і досвідом в сфері журналістики, сучасного документального кіно, інноваційних культурних і мистецьких проектів під егідою Почесного Консульства Литовської республіки у Херсонській області. Як приклад до вищесказаного, ініційовані, організовані і проведені Наталєю Бімбірайте, на дуже високому, доведеного до міждержавного рівня, заходи «Дні Литви у Херсонщині» та «Дні Херсонщини у Литві». 
Чесність, високий рівень культури, повага до прав і прагнень інших людей, уміння комунікувати, організовувати й об'єднувати — саме ці риси пані Наталії й були відзначені навіть такими непримиренними, здавалося б, впливовими херсонками як активістка Євгенія Вірлич та керуюча справами мерії Катерина Гандзюк:
І хоча проти колишнього керівника закладу Аліни Доценко херсонці нічого не мають, але ж чи не одностайно в мережі підтримують її опонентку по виборах. Утім, у кулуарах конкурса, відбувається щось незрозуміле: спостерігачі кажуть — Обласна рада чинить тиск на Наталю Бімбірайте. Спробуємо дізнатися, що відбувається насправді.