Херсонські священники відповіли шоу-мену Сергію Притулі

7 лет назад 0

Пост коміка і волонтера Сергія Притули у фейсбук про відвідування церкви набув розголосу. Прокоментували й надихнулися на створення окремого випуску телепрограми і у Херсоні. 

Священники церкви Святої Трійці, рощташованої у мкрн. Шуменський, показали себе як активні містяни, волонтери, служителі церкви, яким не байдужі проблеми людей. Крім того вони — постійні учасники і співавтори програми "перехрестя думок", котра виходить на телеканалі "Скіфія".

Останній випуск програми вони присвятили детальному розборові посту Сергія Притули у фейсбук від 9 травня, де той посккаржився на надто настирливих і нетерпимих бабусь, які намагалися навчити його вести себе у церкві протягом усієї служби:

Те, що наші священники підписані на сторінку Сергія ПРитули — цікаво: церква дійсно хмінюється і перетворюється. Та насправді цінно те, що, побачивши, що і херсонці активно беруть обговорення у цій темі, а значить багатьом вона не чужа, взяли її до ргоботи як актуальну. Так і народилася чергова програма "Перехрестя".

 

Сам Сергій Притула на інформацію про це не прокоментував і на відповідь херсонських священників у себе на сторінці не відреагував. Але вірянам, яким не чужа ця полеміка, буде цікава позиція херсонський священників: "Храм — це публічне місце, де кожен має право поводити себе так, як йому зручно. Сісти, стати, підійти до ікони. Головне, щоб усе було в рамках пристойності… " — відповів Протоієрей Євген Сидоренко на питання, сформульоване ієреєм Олегом Стецюком.

І закликав священників звернути увагу як поводять себе прихожани стосовно тих, хто заходитьу храм уперше: церква не повинна закривати від людей Христа.