Херсонській виставі випала честь закривати Міжнародний Фестиваль монодрам «Марія»

7 лет назад 0

Знавці організації заходів кажуть: почесно і знаково, хто саме відкриває і кому випадає шанс закривати фестивалі, конкурси, зльоти. Кажучи про цьогорічний фестиваль жіночих моновистав  "Марія" у Києві розумієш: херсонький театр Куліша заслужив честь запам'ятатися як остання вистава цього сезону.

 

Саме виставою "Едіт Піаф", переробленою під моноформат, закрили другий день Міжнародного фестивалю монодрам. Увесь час н сценітримаа глядача у напрузі херсонська прима  Ружена Рубльва: вона зізнається — це і виклик, і відповідальність, і адреналін.

 

Утім овації залу показали: експеримент був удалим. Як пітвердження, і вионавиця головної ролі, і режисер і автор сценарію Любов Калюжна отримали від фестивалю пам'ятні призи — срібні підвіски з образом св. Марії.

Нагадаємо, що виставу "Світ пісень Едіт Піаф" заслужена артистка України Любов Калюжна поставила ще 12 років тому. Тепер як монформатне дійство вона стала і цьогорчною пемєрою херсонскої сцени, і подією столичного театру.

Вітаємо.

Довідка:
« Марія » — єдиний міжнародний фестиваль жіночих моновистав  в Україні. Цього року в ньому брали участь артисти з таких карїн як Угорщина, Польща, Білорусь, Україна. Він присвячений видатній українській зірці сцени Марії Заньковецькій. Був започаткований у 2004 р. Традиційно проходить на початку жовтня.

 інф. та фото ІА  Херсонці,
театр Куліша