«Кіборги» забрали перемогу на Днях українського кіно

6 лет назад 0

Фото: Надане фестивалем "Молодість"

У Верховині завершилися Дні українського кіно. Перемогу на фестивалі здобув фільм режисера Ахтема Сеітаблаєва "Кіборги".

"Моє серце весь час було тут і я щиро заздрила, що в самому серці Гуцульщини проходять Дні українського кіно. Я впевнена, що наші актори та режисери ще подивують нас українським продуктом, який близький нам по духу", — каже Мирослава Корнелюк, заступник начальника управління культури, національностей та релігій Івано-Франківської облдержадміністрації.

Так висловилася стосовно Днів українського кіно, які проходили з 19 по 22 грудня у Верховині. Головний приз кінофестивалю "Молодість" за глядацьким голосуванням отримав фільм "Кіборги" режисера Ахтема Сеітаблаєва. Стрічка набрала 4,95 балів. Представникам вручили Статуетку "Скфіський олень".

"Цей фестиваль залишає світлий образ любові. Після перегляду кожного фільму ми виходили з зали, але думками та емоціями ще були з героєм. Приємно, що Україна настільки багата талановитими митцями. Це наше українське кіно, близьке, рідне, про нас. Держава зараз підтримує кіно. І це дуже важливо — закладати гроші на культуру та кіно, розвивати та пропагувати", — розповів Іван Шкіндюк, голова Верховинської районної ради .

Протягом чотирьох днів в рамках Днів українського кіно у Верховині було показано 7 найсучасніших українських стрічок. Кінопокази відвідали близько 3000 глядачів. Зокрема, на перегляди приходили генеральний директор "Молодості" Андрій Халпахчі, голова Державного агентства з питань кіно Пилип Іллєнко, режисер фільму "DZIDZIO Контрабас" Олег Борщевський, актори та актриси.