Кіноман створив карту з обов’язковими до перегляду фільмами

6 лет назад 0

Французький дизайнер Давід Оннора створив "Велику мапу Мувіленда", на яку помістив 1806 фільмів, відсортувавши їх за тематикою і жанром.

На карті моря, острови, рівнини і ліси — це жанри, а міста і селища — фільми, за якими можна дістатися від одного жанру до іншого.

Повну версію "Великої мапи Мувіленда" автор опублікував на Imgur.

Давід розповідає, що робота над картою зайняла у нього 300 годин. Він також запустив кампанію на Kickstarter для створення друкованої версії карти. Кампанія вже зібрала €41 тис. Давід просив €5 тис.

На карті є Весела територія ("Один вдома", "Борат", "Великий Лебовські", "Ейс Вентура", "Сімпсони" і "Південний парк") Озера Жаху ("Пункт призначення", "Щелепи", "Екзорцист", "Пила"), Спортивне узбережжя ("Манібол", "Щонеділі", "Котись", "Скажений бик"), Гори наукової фантастики ("Метрополіс", "Аватар", "Матриця", "Вбити Білла"), Ліс подиву ("Сяйво", "Космічна Одіссея", "Дванадцять мавп", "Бійцівський клуб") і навіть окремий острівець Гаррі Поттера.

Також автор відзначив, що він не встиг подивитися всі відзначені на карті фільми. За його словами, 70% фільмів він подивився і рекомендує до перегляду. 15% — це ті, що він дивився і йому не сподобалися, але вони є важливою частиною історії кіно або масової культури. Решта 15% — це ті фільми, про які він читав або чув багато хорошого.