Кіносценарій Наталії Блок посів друге місце у конкурсі “Коронація слова”

4 года назад 0

Відома українська драматургиня і сценаристка Наталія Блок, уродженка Херсона і активна учасниця театрального творчого об'єднання Херсонський центр імені Всеволода Мейєрхольда, стала лауреаткою всеукраїнського конкурсу "Коронація слова" в номінації "кіносценарії".

Наталія в співавторстві з Юрієм Леутою створила текст під назвою "На тому боці". Твір отримав друге місце і премію на престижному конкурсі.

За сюжетом, в лікарні мешканці невеличкого містечка гостро відчувають близькість війни та впритул бачать наслідки, які вона спричиняє.

До речі, зараз сценарій вже активно втілюється в життя — зйомочна команда фільму провела дослідження локацій, а композитор Вадим Шер створив музику для майбутньої кінострічки. 

«У проекті “На тому боці” для мене багато пластів, він розповідає не тільки неможливу історію кохання між учнем і вчителькою в умовній “сірій зоні”, а й про те, наскільки нам, українцям, взагалі не вистачає кохання, любові і прийняття між собою. Світ розділяє нас всіма засобами — віковими, ідеологічними, національними, територіальними. Але ми мусимо зберегти любов один до одного, бо тільки вона допомагає вижити і залишитися людьми», — так розповіла Наталія Блок про роботу над фільмом. 

Нагадаємо, у липні ще один наш земляк, журналіст і письменник Леонід Бондарчук отримав спеціальну відзнаку Міжнародного літературного конкурсу “Коронація слова” за роман “Дзеркало з гримасами”.