Кожна друга пісня на місцевих радіостанціях звучить українською

5 лет назад 0

В ефірі місцевих і регіональних радіостанцій кожна друга пісня, або 52%, виконана українською мовою. 

Про це заявив під час прес-конференції член Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення Сергій Костинський, передає "UNN".

"В ефірі місцевих і регіональних радіостанцій кожна друга пісня виконана українською мовою. Середній показник мови становить 52% (за чотири місяці упродовж третього року дії мовних квот – ред.) у порівнянні з попереднім періодом (з листопадом 2017-го – жовтнем 2018-го – ред.) частка пісень українською мовою виросла на 4 відсоткових пункти", — сказав Костинський.

За його словами, перевиконання квоти пісень українською мовою становить 17 відсоткових пунктів. В 9 областях України частка пісень українською становить більше 50%.

"Наприклад, Рівненська та Тернопільська область становить по 79%, Сумська область — 72%, Кіровоградська область — 71%, Івано-Франківська область — 70%, Львівська — 60%, Чернівецька — 58%, Волинська — 57% і Донецька — 50%", — зазначив Костинський.

Також, найбільша динаміка зростання обсягу пісень українською мовою спостерігалася у п’яти областях України: Кіровоградській частка збільшилася на 24 відсоткові пункти, Чернівецькій та Закарпатській — на 12 відсоткових пункти, Сумській — на 11 відсоткових пунктів і у Полтавській — на 10 відсоткових пунктів.

Нагадаємо, з листопада минулого року по лютий 2019 року загальний обсяг ведення передач на радіо українською мовою становив майже 90%.