Комісія Держкіно підтримала заборону другого сезону серіалу «Свати»

5 лет назад 0

Експерти проголосували за відмову у видачі повторного прокатного посвідчення.

Експертна комісія при Державному агентстві України з питань кіно проголосувала за відмову у видачі телеканалу "1+1" прокатного посвідчення на повторний показ другого сезону серіалу "Свати" виробництва ТОВ "Кіноквартал". Про це передає сайт "5.ua".

"За відмову проголосували 15 членів комісії, один член – за дозвіл, двоє заявили заздалегідь про конфлікт інтересів, а один член комісії не брав участі в засіданні через зайнятість на зйомках. Прізвища членів комісії не оголошували, але представникам "1+1" на усний запит Держкіно надало заповнені експертні картки з рішенням та аргументацією. За словами голови Держкіно Пилипа Іллєнка, картки були надані членами експертної комісії напередодні, 11 червня", – пише видання.

Як зазначив заступник гендиректора "1+1 медіа" з правових питань В'ячеслав Мієнко, компанія подала заявку на поновлення прокатного посвідчення на другий сезон серіалу 28 травня 2019 року. Держкіно мало протягом п'яти днів розглянути її, оскільки йдеться про повторну видачу прокатного посвідчення.

"У відповідь на це Пилип Іллєнко зауважив, що за законом, у разі суспільного резонансу і надходження скарг на фільм або серіал, Держкіно має право розглядати таку заявку протягом 25 днів. Цей термін ще не завершився. Іллєнко зазначив, що офіційне рішення Держкіно буде опубліковано 13 червня", – мовиться у повідомленні.

Нагадаємо, у листопаді 2017 року СБУ заборонила в'їзд в Україну терміном на 3 роки Федорові Добронравову. За даними СБУ, актор робив антиукраїнські публічні заяви, в яких, зокрема, підтримував анексію Криму Росією, а також неодноразово відвідував Крим із порушенням українського закону.

Того ж року Держкіно заборонило показ серіалу "Свати", в якому актор зіграв головну роль.

Проте 27 березня 2019 року Окружний адміністративний суд Києва скасував заборону на в'їзд актору та визнав протиправною заборону серіалу.