Короткометражка молодого українського режисера стала кращою у спецпрограмі Каннського фестивалю

6 лет назад 0

Фільм «Деталі» режисера Хачатура Василяна визнали найкращим у категорії «Експериментальне кіно» на конкурсі Le Petit Cannes Film Festival

Як передає День, конкурс проходить паралельно з основною програмою Каннського кінофестивалю. Як кажуть організатори конкурсу — це вшанування маленьких фільмів, створених із великим талантом. Молодий український режисер розповів «Дню», чому визнання його фільму стало несподіванкою.

Зараз він живе і працює в Києві, а ще кілька років тому навчався у Харкові, знімав і презентував тут свої перші фільми на гостру соціальну тематику. Саме в Харкові він і написав сценарій фільму «Деталі», а втілити задум у життя вдалося в Києві.

Короткометражка «Деталі» — це реакція на час змін, рефлексія, викликана Маршем рівності, який проходив у Києві 2017 року. Хачатур боявся, що картина залишиться і для журі, і для європейських глядачів незрозумілою. Але режисер помилявся. Її зрозуміли. І «Деталі» отримали дуже теплий відгук.

Фільм «Деталі» відібрали для конкурсу з понад 500 короткометражок з усього світу, він пройшов у фінал, став кращим у категорії «Експериментальне кіно» і вже зажив своїм фестивальної життям. Творці «Деталей» отримали запрошення взяти участь у кінофестивалі, що проходить у Швейцарії.