«Квантовий стрибок Шевченка» поїде в Емірати

5 лет назад 0

Виставку "Квантовий стрибок Шевченка", яку експонували в київському метро, покажуть у столиці Об'єднаних Арабських Еміратів — Абу-Дабі.

"В ОАЕ цю виставку вирішили все ж організувати, адже вона дозволяє познайомити та зацікавити іноземців постаттю великого Шевченка", — розповів організатор виставки Євген Семенов, передаэ сайт "Gazeta.ua".

Самі портрети друкуватимуть у місцевій поліграфії. А на виставку 9-10 березня в столиці Еміратів чекають українців та іноземців.

Раніше націоналіст Юрій Павленко (Хорт) пошкодив ножем картини "Квантовий стрибок Шевченка" у метро Києва, бо експозиція образила його національні почуття. Згодом закликав до переслідування автора робіт, художника Олександра Горехова.

За 10 днів після пошкодження виставки невідомі в масках Гоголя її відновили. Утім зранку портрети демонтували, адже їх експонували без погодження з метрополітеном.

Нагадаємо, на станції метро "Тараса Шевченка" у Києві відкрилася виставка "Квантовий стрибок Шевченка". На експозиції показано українського поета і художника в образі відомих кіногероїв та історичних постатей. Тут, зокрема, можна побачити "Кобзаря" в образі чарівника Гаррі Поттера, козака Мамая, письменника Миколи Гоголя, кіношних супергероїв Людини-павука і робота Термінатора