«ЛітTERRA»: ковток передноворічного позитиву

6 лет назад 0

Всі фото Ігоря Бойченка

15 грудня молодіжна літературна кав’ярня «ЛітTERRA», що оселилася в Херсонській обласній бібліотеці для юнацтва ім. Б.Лавреньова, завершила рік «Історичною вечіркою».

Зустріч була просто неймовірна! Приймали багато гостей зі Львова, Івано-Франкївська та Криму — учасників ІІ Південного фестивалю книги і читання «Книжковий Миколай» (Роман Лесюк, Олександр Свєтогоров, Тетяна Пилипець, Юлія Качула, Ярина Каторож, Богдан Сидорак, Остап Осмир (Осмир Митренко), Ігор Борщик), читали вірші, презентували свої твори, співали пісні, пили каву, писали експромти на серветках, грали у дитячі ігри та навіть танцювали!

І нехай тема зустрічі була історична — згадували і про сьогодення: про життя українських патріотів у окупованому Криму, про Майдан, про тих, хто не повернувся додому зі Сходу. Незмінна господиня кавярні Юлія Майстренко вміло вела літтерріанців від рубрики до рубрики, надаючи слово кожному гостю. А їм було що сказати! Хтось розчулив, хтось здивував, хтось викликав сльозу, хтось розвеселив, хтось зарядив позитивом.

І яка ж передноворічна зустріч без подарунків? Багато цікавих книжок від авторів відтепер оселилися у бібліотці. До Дня Святого Миколая — від «Книжкового Миколая».

Тож рік 2017 для «ЛітTERRи» стає вже історію, попереду — новий рік і нові зустрічі.