На Херсонщині стартує Мандрівний фестиваль Docudays UA

6 лет назад 0

У четвер, 7 грудня о 13.00 , представників ЗМІ та громадських активістів запрошують до Кризового Медіа-Центру (вул. Пилипа Орлика, 30) на прес-конференцію, присвячену відкриттю XIV Мандрівного міжнародного фестивалю  документального кіно про права людини Docudays UA в Херсонській області.

Головна тема цьогорічного фестивалю має назву «Чотири градуси» та присвячена проблемі зміни клімату й захисту довкілля. Екологи прогнозують: до кінця сторіччя саме на чотири градуси підніметься середня температура на Землі, що спровокує природні катаклізми на планеті. Фестиваль пропонує херсонцям стати каталізатором змін і подивитися на питання захисту довкілля з різних точок зору – не лише через кіно, а й через право просвітницькі та правозахисні заходи, дискусії, екоакції.

Фільм відкриття «Боротьба Джамали» Елін Йонссон / Швеція 2017, 29'

Стрічка розповідає  про те, як після перемоги української співачки кримськотатарського походження на "Євробаченні-2016" світ більше дізнався про події у Криму в 2014 році.

У заході візьмуть участь регіональні організатори Мандрівного фестивалю Олена Старюк – керівник громадської приймальні БО «Фонд милосердя та здоров’я», Оксана Глєбушкіна – виконавчий директор ГО «Громадський центр Нова генерація».

Цього року Мандрівний фестиваль побуває:

8 грудня 11.00 — Каланчацький будинок культури, Херсонська обл., Каланчацький р-н, смт. Каланчак, вул. Чорноморська, 7.

09 грудня 11.00 — Скадовський районний будинок культури, Херсонська обл., Скадовський район, місто Скадовськ, вул.Маріїнська, будинок 66.

11 грудня 11.00 — Чаплинський культурно-мистецький центр, Херсонська обл., смт Чаплинка, вул Грушевського, 38.

13 грудня — 11.00 Новотроїцький районний будинок культури, Херсонська обл., Новотроїцький р-н., смт. Новотроїцьке, вул. Леніна, буд. 90.

15 грудня 13.00 — Професійно-технічне училище №27, Херсонська область, Генічеський район, м. Генічеськ, вул. Ковпака, 36.

Фестиваль – неполітичний і некомерційний. Мета Мандрівного фестивалю – сприяти популяризації й розвитку документального кіно та підвищенню рівня дотримання прав людини в Україні.