Нідерландський телеканал зніматиме фільм про Карпати

6 лет назад 0

Нідерландський телеканал Silence TV впродовж літа зніматиме семисерійний фільм про Карпати.

Керівник проекту — Вітаутас Балтрушайтіс, передає Gazeta.ua.

"Фільм знімуть у цікавій і специфічній манері. Це не буде документальне чи пізнавальне кіно, це фільм для відпочинку та насолоди. Серіал розповідатиме про природні цікавинки краю", – повідомляє прес-служба ЛОДА.

Згідно з режисерським задумом, кінострічка максимально передаватиме звуки природи у поєднанні із музикою для відпочинку, покаже красу карпатських гір, водоспадів, тварин. Це допоможе показати світові українські Карпати, про які, за їхніми словами, є мало інформації, а також пропагувати туристичні можливості України.

Зараз керівники проекту отримали понад 60% бюджету на фільм у нідерландських спонсорів та замовників. Однак вони продовжують шукати спонсорів для фінансування стрічки, а також гідів, які добре орієнтуються у горах.

Silence TV має змогу транслювати кіно для 25 млн глядачів. У березні цього року Національна ради України з питань телебачення і радіомовлення внесла канал Silence TV до переліку іноземних програм, мовлення яких дозволене на території України. Канал транслюється 24 години на добу, мова – англійська. Тематика мовлення – це телебачення без агресії та поганих новин.