Нова спеціальність в ХДУ «Фармація» потребує розширення аудиторного фонду

6 лет назад 0

Професор ХДУ Олександр Ходосовцев поділився враженями від зустрічі на факультеті природознавства, здоров’я людини і туризму.

Александр Ходосовцев Багато різноманітних питань піднімалося при обговоренні шляхів розвитку спеціальностей на факультеті природознавства, здоров’я людини і туризму. У цьому році зусиллями факультету була відкрита дуже важлива і перспективна для розвитку регіону спеціальність «Фармація». Тому, розбудова її матеріально-технічної бази повинна бути не тільки у пріоритетах ректора університету, але і у пріоритетах місцевої влади.
Дискусія відбувалася також навколо катастрофічного зменшення студентів на спеціальностях хімічного спрямування та відсутністю сучасного обладнання. Треба бути реалістами, без зміни політики держави у бік підтримки підготовки фахівців за фундаментальними природничими спеціальностями (хімія, фізика, тощо), ми проблему в рамках ХДУ кардинально не вирішимо, адже проблеми з наборами на такі спеціальності відчувають усі університети України. Однак, через пошук освітніх і наукових грантів, через подання заявок на фінансування до МОН (фундаментальні та прикладні дослідження), частково можна вирішити проблему з обладнанням. Досвід проходження усіх етапів щодо підготовки таких проектів в університеті існує.
Обговорювалося питання нестачі аудиторного фонду і можливість використання спеціалізованих аудиторій інших факультетів, зокрема анатомічних. Ці питання можуть бути вирішені навіть без втручання ректорату, завдяки конструктивній співпраці керівників відповідних структурних підрозділів факультетів.