Новий український фільм виходитиме щотижня

7 лет назад 0

До кінця року щотижня в кінотеатрах щотижня відбуватиметься прем'єра українського фільму. Про це Gazeta.ua повідомив голова Держкіно України Пилип Іллєнко.

"У виробництві зараз близько 90-та проектів, з них 50 — повнометражні й анімаційні фільми. Решта короткометражні та документальні фільми. Стрічок, які знімають без держпідтримки, зараз взагалі одиниці. На цей рік заплановано близько 10 прем'єр. Починаючи з фільму "Червоний" Зази Буадзе, який виходить в прокат 24 серпня, щотижня матимемо прем'єру українського фільму. Тепер у нас нове завдання — зробити так, щоб вони не збігалися в часі", — каже Пилип Іллєнко.

До осені в прокат вийде 3 комедії: 7 вересня — "Мир вашому дому"; 21 вересня — "Ізі"; 28 вересня — "Припутні". Пригодницький фільм-фентезі "Сторожова застава" покажуть 12 жовтня. Українсько-словацький кінофільм "Межа" вийде в прокат у листопаді. 6 грудня відбудеться прем'єра фільму "Кіборги".

"Є закон, що заборонив показувати по телебаченню російські фільми та серіали, вироблені після 1 січня 2014 року. Завдяки йому попит на український контент збільшився. Хоча це не була головна мета. Головна — це обмеження ідеологічного впливу. Але побічно виникло питання підтримки власного кінопродукту. На сьогодні ми можемо підтримувати тільки фільми. З наступного року зможемо надати фінансування для серіалів", — каже Пилип Іллєнко.