Письменники Херсонщини презентували черговий випуск альманаху «Степ»

6 лет назад 0

Патріотичний, Кулішівський, полемічний — новий випуск літературно-мистецького альманаху Херсонщини "Степ" ішов до читача понад рік.

Сьогодні у приміщенні найстарішого вишу Херсонщини — Херсонського державного університету — був презентований черговий випуск літературно-мистецького альманаху. З наповненням проблем не було — талантів у нашій області багато. Але, щоб не робити видання кулуарним, суто обласним, довелося буквально на переправі змінити коней — оновити редколегію та відповідальних за видання, ввести матеріали, які вводять нашу область до загального українського культурного дискурсу. Наскільки це вдалося — судити читачам — видання відправиться до всіх біліотек області.
Привітати видання та його поціновувачів прийшла директор департаменту культури ХОДА Світлана Думинська, партнер і фінансовий донор видання, дирекор департаменту науки і освіти Євген Криницький, депутати облради та ВРУ, а також глава Херсонської обласної державної адмністрації Андрій Гордєєв.
Багато теплих слів на адресу альманаху прозвучало від патріотів та громадських діячів області. А мистецькі колективи порадували художіми читаннями та співами.

Нагадаємо: перший альманах "Степ" вийшов силами херсонських письменників ще у Петербурзі у 1886 р. Але майже одразу потрапив під заборону. Спроби відновити видання були у 1910 р., але справжнє друге життя альманах отримав з початком незалежності — у 1991 р. Нині побачив світ 24 примірник.

фото з фейсбук