Польські актори оригінально підтримали ув’язненого Сенцова

6 лет назад 0

Польські актори на знак солідарності з українським кінорежисером Олегом Сенцовим прочитали його оповідання.

На польському порталі Culture.pl користувачі інтернету змогли почути оповідання, які зусиллями волонтерів були вперше перекладені польською мовою. Про це повідомляє Gazeta.ua.

Автобіографічні твори Сенцова прозвучали у виконанні актора  Даніеля Ольбрихського , володаря нагороди за найкращу чоловічу роль на кінофестивалі "Молодість-2016"  Анджея Северина , акторки  Йоанни Куліґ , яка зіграла у фільмі Павла Павліковського "Холодна війна".

"Я прочитав оповідання Сенцова, щоб у такий спосіб висловити мою солідарність. Я роблю це для себе, для своїх онуків. Хочу, щоб тексти Сенцова почули інші поляки. Сподіваюся, що пан Олег зможе й сам почути власні твори у гарному польському перекладі", — говорить Анджей Северин.

У записі оповідань "Собака" та "Бабуся" взяли участь актори різних поколінь.

"Для мене найголовніше у житті — це свобода і повага. За ці цінності я борюся, як можу. Моя участь у проекті — це реакція на те, що сьогодні відбувається з Сенцовим", — говорить акторка  Едита Ольшувка .

Найближчим часом польські актори планують записати відео, у якому вони читатимуть тексти Сенцова англійською та російською мовами.