Про недоліки херсонської стрічки новин

7 лет назад 0

Кожному п’ятому опитаному мешканцю Півдня та Сходу України (21%) не вистачало інформації про боротьбу з корупцією на місцевому рівні. Тоді як цій темі у місцевих ЗМІ присвячено лише близько 1% новин.

Про це свідчать результати опитування мешканців восьми областей Півдня та Сходу України, яке було проведено на початку 2017 року компанією GfK на замовлення Інституту масової інформації за підтримки Української ініціативи з підвищення впевненості (UCBI) та USAID, а також моніторингів ІМІ.

Також 21% опитаних потребували об’єктивних новин загальнодержавного або місцевого рівня. Приблизно кожному десятому бракувало інформації про діяльність місцевої влади, війну на Сході України, місцеві журналістські розслідування та інформації про місцеве громадянське суспільство, місцеві волонтерські ініціативи.

Інформації про боротьбу з корупцією найбільш не вистачає опитаним мешканцям Дніпропетровської (28%), Запорізької (27%), Миколаївської (24%) та Харківської областей (20%).

Об’єктивних новин загальнодержавного та місцевого рівня більше потребують опитані мешканці  Донецької (24% та 26% відповідно), Луганської (24% та 25% відповідно), Миколаївської (30% та 27%) та Херсонської областей (14% та 17%).

Більше інформації про війну на Сході України потребують мешканці Дніпропетровської та Одеської областей (по 16%). За дослідженнями ІМІ, дніпровські ЗМІ присвячують цій темі 5% новин, а одеські — менше 1%.