«Самоцвіти Херсонщини»: у Херсоні відкрилась виставка декоративно-ужиткового мистецтва

3 года назад 0

Виставка декоративно-ужиткового мистецтва "Самоцвіти Херсонщини" відкрилася 25 серпня в обласному центрі народної творчості. На ній представлені роботи 70 майстрів.

В експозиції представлені роботи в різних техніках та жанрах народного мистецтва – вишивка, різьблення по дереву, кераміка, декоративний розпис. На виставці також є роботи учасників обласного конкурсу "Таврійський сувенір", говорить завідувачка інформаційного відділу обласного центру народної творчості Наталія Вигоднер.
За словами Наталії у самому конкурсі представили роботи 53 майстри. Роботи майстрів були представлені в 3-х номінаціях: "Сувенір, що представляє громаду", "Сувенір, який презентує Херсонщину" і "Сувенір, який презентує Україну". У кожній номінації конкурсна комісія визначила по 3 призових місця.

" У нас є мореплавці, є інженери, вчителі математики, є бібліотекарі, є люди, які не пов`язані з роботою в культурі, але вони творять і їхнє мистецтво потрібно і поважати, і цінувати ", — розказує завідувачка центру народної творчості Наталія Вигоднер.
Інна Красновська-Кафтан приїхала з Каланчака. Вона представляє своє панно "Дерево життя України".
" Тканині, яку я використовувала в цій роботі, 100 років. Ми її придбали у чоловіка, якому зараз під 80 років, а це ткала його мама ", — каже жінка.

Ольга Корсунська – майстриня зі Скадовська. Вона розписує посуд в авторській техніці — рослинний орнамент. Цією технікою завжди користується. Жінка з дитинства любить квіти, тому що їх завжди було багато у неї вдома.
" Я стала займатися стилізацією квітів і переносити їх на порцелянові вироби, дерев`яні. Часто плутають мій розпис з петриківським. Ні, я була в Петриківці і там художники сказали, що у мене не їх розпис. І я цьому радію, тому що це — мій власний стиль ", — розповідає Ольга Корсунська.
Ірина Тищенко — майстриня з Каховки. Вона зробила записник у техніці скрапбукінг і присвятила його Лесі Українці.
" Я готувала цей щоденний записник "Леся", використовуючи різні техніки. Тут вишивка, яку я вручну вишила, фото Лесі, також можна побачити листи Лесі до її знайомих, до її друзів та рідних. Також присутня вишивка, доповнює це все зістарене мереживо, що допомагає потрапити у ті часи ", — говорить Ірина Тищенко.

Відвідати виставку "Самоцвіти Херсонщини" можна буде до середини жовтня.

Суспільне Херсон lenazinovik