Шекспірівське питання — про філію канадського вишу в Херсоні: бути чи не бути?

6 лет назад 0

Мова — тільки початок. Для здійснення всебічного розвитку регіону планується створення своєрідного бізнес-кластеру, що містить у собі найважливіші елементи для подальшого розвитку регіону.

Нещодавно адміністратор Бізнес-асоціації «МИ-ХЕРСОНЦІ» – Марія Олєйніченко, та викладач англійської мови канадської федеральної компанії StudyAction – Ольга Васильєва, пройшли навчання фандрайзингу. Дівчата створили власний проект «Професійна компетентність викладачів англійської мови»: http://business100.ks.ua/filiyi-kanadskogo-vnz-u-hersoni-buti/

Мета проекту – вирішити питання щодо якості підготовки команди професіоналів – викладачів, здатних розробити та реалізувати освітні програми для забезпечення потреб бізнесу.

Зараз проводиться своєрідне опитування серед членів БА та інших бізнесменів і діячів щодо питання володіння англійською мовою їх спеціалістів. Треба виявити нагальні потреби регіону і дізнатись, саме в яких фахівців бракує знань із англійської мови: IT-спеціалістів, бухгалтерів, інженерів тощо.

Канадські партнери потребують дослідження ринку задля виявлення попиту. Планується відкриття філії канадського ВНЗ в Україні саме в Херсоні, і тому, щоб знати, які потрібно відкривати факультети і надавати знання бізнесменам, проводять опитування. Ольга особисто проводила у Канаді переговори, в середині жовтня 2017 року, з керівництвом коледжів щодо відкриття філій у м. Херсоні та створення програм «Подвійних дипломів».

 

Щоб це було реалізовано, треба мати команду відібраних та професійно підготовлених спеціалістів-викладачів. Тому планується оголошення конкурсу серед вчителів та викладачів англійської мови, проведення міжнародного форуму із запрошенням партнерів із Канади, навчання фахівців у канадській мовній школі за спеціальними програмами для того, щоб в майбутньому відкрити філії канадського ВНЗ в Україні та забезпечити функціонування тестового центру зі складання міжнародних екзаменів з англійської мови.

Отже, для здійснення всебічного розвитку регіону планується створення своєрідного бізнес-кластеру, що містить у собі найважливіші елементи для подальшого розвитку регіону. Це сприятиме експортному розвитку, залученню інвестицій, покращенню англомовних сервісів, трансферу технологій, розвитку малого та середнього бізнесу в цілому, трансформації освіти.

Дар`я Голік ,  МИ-Херсонці