Сьогодні – Всесвітній день поезії

6 лет назад 0

Поезія надихає, звеличує, штовхає на подвиги… Вірші найвідоміших поетів світу окриляють закоханих романтиків, запалюють відчайдушних любителів пригод, спонукають до боротьби за свої права.

Мабуть, не знайдеться в світі людини, як б не знала напам’ять хоча б одного віршованого твору. А як щодо Вас?)

Нині достеменно невідомо, хто вперше почав складати вірші. Проте найстарішими вважають вірші-гімни поетеси-жриці Ен-хеду-ани, яка жила в 23 столітті до нашої ери.

Про життя поетеси відомо лиш те, що вона була дочкою аркадського царя Саргона, що завоював Ур (територія сучасного Ірану). Ен-хаду-ана писала про місячного бога  Нанна  та його дочку, богиню вранішньої зорі  Інанну .

Пройдуть роки, і світ відкриє для себе імена незрівнянного Вільяма Шекспіра, талановитого Вольтера, славетного Тараса Шевченка, генія пера Олександра Пушкіна , які писатимуть на вічні теми: кохання та зради, щастя і горя, дружби та ненависті, миру та війни, свободи та неволі.

Нині поезія стала настільки популярною, що для неї навіть день окремий вигадали —  21 березня . Вперше  Всесвітній день поезії  відсвяткували… як гадаєте, де?.. звичайно ж, у  Парижі , одному з найромантичніших міст Землі. А запровадила свято  ЮНЕСКО  у 1999 році.

Відтоді щороку цього дня креативні люди збираються разом, щоб поділитися власними поезіями та висловити свої почуття і емоції.

Друзі! Вітаємо Вас зі Всесвітнім Днем поезії. Нехай її бурхливе джерело наповнює ваші серця безмежною блакиттю, дарує натхнення, гарний настрій та легкі рими. Поезія надихає, звеличує, штовхає на подвиги… Вірші найвідоміших поетів світу окриляють закоханих романтиків, запалюють відчайдушних любителів пригод, спонукають до боротьби за свої права.