Таврійський тиждень мистецтв «Zабалка – 2018»

5 лет назад 0

Учасниця тижня мистецтв юна художниця Аня Товма зі своєю наставницею Яною Єпіфановою.

У Херсонській обласній універсальній науковій бібліотеці імені Олеся Гончара 1 грудня  розпочався вже традиційний для міста і області VI Таврійський тиждень мистецтв «Zабалка – 2018».

Фестиваль зібрав у гостинних стінах книгозбірні найкращих митців та їхні оригінальні роботи. Символом «Zабалка – 2018» став кит, девізом – «Шукаю лінію!». Свою «лінію» у творчості знайшли на фестивалі художники, фотографи, каліграфи, майстри декоративно-ужиткового мистецтва, танцівники, співаки з Херсона та області, України, Японії, Великої Британії та Австралії. Та чи чи не найбільше вразило масове захоплення творчістю шкільної та студентської молоді,  присутність на фестивалі дітей з батьками.  

Усі творчі роботи фестивалю ви можете побачити у бібліотеці до 8 грудня включно, коли гостей і учасників чекатиме урочисте закриття і підбиття підсумків.

А сьогодні, 6 грудня, о 17:30 фестиваль продовжиться у залі каталогів дискусійною платформою «Гончарне коло». Увазі публіки будуть представлені аматорські фільми, які стали переможцями фестивалю «Кінокімерія – 2018». Глядачі ознайомляться з відеопоезією нашої землячки Наталії Крофтс (Першакової) – відомої австралійської поетеси. Родзинкою «кіношного» «Гончарного кола» стане презентація  нового відеокліпу херсонської студії «Born Vision» під керівництвом Романа Путієнка .