В Музеї писанкового розпису відкрито виставку Миколи Грималюка

4 года назад 0

«1 і КВАДРО» — під такою назвою в Музеї писанкового розпису відкрито виставку Миколи Грималюка – члена Національної спілки художників України, старшого викладача кафедри академічного живопису Львівської національної академії мистецтв.

Про це — в матеріалі видання Дзеркало медіа.

На виставці митець представив 40 графічних і живописних робіт, що репрезентують його творчий доробок понад десяти останніх років. Це картини-роздуми, через які художник передає своє бачення й розуміння життя, поезію природи, легендарну минувшину й тривожне сьогодення.

Микола Грималюк народився в Косові, закінчив два мистецькі заклади – Косівський технікум народних художніх промислів (тепер – Косівський державний інститут прикладного та декоративного мистецтва) та Львівський державний інститут прикладного та декоративного мистецтва (Львівська національна академія мистецтв). Працює в галузі станкового і монументального малярства та графіки. 

 

Його мистецький доробок різножанровий: сюжетно-тематичні твори, портрети, пейзажі, об`єднані в серії «Гуцульщина», «Філософія буття», «Біблійні сюжети». Серед них і серія «Школа Пей Мень», на створення якої надихнула викладацька праця в Китаї.

Микола Грималюк – учасник понад ста виставок і пленерів в Україні й за кордоном, зокрема шістнадцятьох персональних. У Коломиї свою творчість маляр представив уперше.

 

Презентація його мистецьких здобутків зібрала широке коло шанувальників прекрасного. З чудовою виставкою автора вітали генеральна директорка Національного музею Ярослава Ткачук, заступниця директора з навчальної роботи Косівського інституту декоративного та прикладного мистецтва Вікторія Дутка, доценти цього знаного мистецького закладу Богдана Книш і Василь Дутка, друзі-митці Василь Андрушко й Мирослав Ясінський з Коломиї, Микола Стринадюк і Роман Лучук з Косова, голова Коломийської регіональної організації НСХУ Катерина Каркадим, випускниці Львівської академії Маріанна Вахняк та Вікторія Федосюк. Імпрезу доповнили гуцульські мелодії у виконанні скрипаля-віртуоза Івана Арсенича.

Виставка триватиме впродовж місяця.