Видали англомовну біографію Сенцова

5 лет назад 0

Видавництво "Фоліо" переклало англійською книгу "Олег Сенцов" Олександра Мимрука. Це біографія українського режисера, незаконно ув'язненого в РФ.

Переклад книги будуть розповсюджувати в посольствах і книжкових крамницях, передає сайт "Gazeta.ua".

"Наразі Олег Сенцов є бажаним співрозмовником для журналістів, політиків, свідомих громадян України. Проте ця розмова не може відбутися через строкове політичне ув'язнення. Тепер, після перекладу книги англійською, весь світ зможе дізнатися про Олега Сенцова як про патріота, творця і незламну постать", — кажуть у видавництві.

В книзі зібрали уривки зі сценаріїв Олега Сенцова, його прозу, документальну хроніку слідства та судового процесу над українським режисером.

Нагадаємо, 8 грудня о 16:00 книгу презентують в книгарні-кав'ярні "Довженко книги.кава.кіно". До дискусії запросили Мустафу Джемілєва, Ігоря Козловського, Сергія Захарова, Володимира Фомічова, Олександра Красовицького, Анну Паленчук. Стілець буде і для самого Олега Сенцова. Вхід вільний.

7 грудня в київському Довженко-Центрі відбудеться прем'єра вистави "Номери" за п'єсою Сенцова. В уявному світі люди замість імен мають номери. Від 1 до 10. Кожен живе сам по собі. У їхній реальності діють суворі правила Нуля, якому поклоняються. Несподівано з'являється номер 11, який змінює усталений порядок, за сюжетом. "Номери" Олег Сенцов написав 2011 року.