Вийшов офіційний трейлер українського історичного трилеру «Ціна правди» (відео)

5 лет назад 0

У фільмі, заснованому на реальних подіях, британський журналіст викриває правду про сталінські злочини та "радянську утопію".

За сюжетом, у 1933-м вельський репортер Ґарет Джонс шукає свою наступну велику історію. Останні новини приводять його до Москви, де він знайомиться з журналісткою Адою Брукс. Ада відкриває йому очі на "радянську утопію", яка не має нічого спільного з реальністю. І Ґарет, попри смертельні погрози, розпочинає своє розслідування.

Переховуючись від спецслужб СРСР, крок за кроком він розкриває правду про трагедію українського народу: Голодомор, жорстку цензуру, змову та масові репресії. Саме його викриття згодом стануть підґрунтям для роману "Колгосп тварин" Джорджа Орвелла.

Фільм спільного виробництва України, Польщі та Великобританії виступив номінантом на премію "Оскар". Стрічку знімали на території України, Польщі та Шотландії.

"Фільм "Ціна правди" — це потужний і неймовірно важливий для українського і світового глядача фільм. Адже в епоху інформаційних фейків і постправди ми повинні, перш за все, самі залишатися справжніми і прагнути до істини, як це робив головний герой — Ґарет Джонс", — прокоментував продюсер стрічки Єгор Олесов.

Українська прем'єра історичного трилеру запланована на 28 листопада 2019-го.