Вийшов трейлер фільму про Василя Стуса

5 лет назад 0

Вийшов перший трейлер біографічного фільму  "Заборонений"  про останні дні життя поета й радянського політв'язня Василя Стуса.

Вересень 1985 року. Поетична збірка Стуса "Палімпсести", написана ним у таборі для політв'язнів, готується на Заході до висунення на Нобелівську премію з літератури. У КДБ не хочуть допустити, щоб така нагорода привернула увагу до української справи. До табору "Перм-36" приїжджає спеціальний агент КДБ, який має завдання за будь-яку ціну відмовити поета від висунення на премію, за сюжетом.

"Фільм про Василя Стуса – видатного поета, непересічну особистість, борця за незалежність України у XX столітті – викликав неабиякий інтерес у всіх ще на етапі створення, — каже голова Держкіно Пилип Іллєнко. — Нарешті український глядач побачить картину і зможе скласти власне враження про фільм, який бурхливо обговорювався і є дуже очікуваним".

Стрічку зняв режисер Роман Бровко. Головну роль виконав актор театру і кіно Дмитро Ярошенко. Також у фільмі зіграли Віталій Салій, Олег Масленніков, Євгенія Гладій, Карина Шереверова, Діана Розовлян.

Картину створено за підтримки Держкіно України.

"Заборонений" вийде у прокат 5 вересня — до Дня пам'яті поета.

2017-го проект стрічки "Заборонений" із робочою назвою "Птах душі" став одним із переможців 10 конкурсного відбору Держкіно. Знімальний процес проходив у квітні-серпні 2018-го.