«Вулкан» отримав нагороду в Китаї

5 лет назад 0

Під час вручення приза глядацьких симпатій в Пінь’яо.

Фільм «Вулкан» нашого земляка, кінорежисера Романа Бондарчука, продовжує збирати нагороди всесвітніх кінофестивалів. Ось і вчора стрічка  отримала «Hidden Dragon» на фестивалі в китайському Пінь’яо. Це приз глядацьких симпатій, який присуджує журі з 35 людей — різних видів занять, з різним бекграундом.

«Особливо приємно, що серед наших суперників були учасники цьогорчіної Венеції, Торонто і Кан, але саме “Вулкан” знайшов відгук у серці китайського глядача», — написав на своїй сторінці у фейсбуці Роман Бондарчук.

Нагадаємо, що «Вулкан» вже виборов Ґран-прі Міжнародного фестивалю нового кіно у місті Спліт (Хорватія). За визначенням журі фестивалю, «Вулкан» — це багатошарова притча, що з легкістю і гіркуватим присмаком зображує реальність.

Раніше «Вулкан» отримав нагороду за найкращу режисуру в Алмати та Гран-прі кінофестивалю «Золотий абрикос» в Єревані, де головою журі був двічі оскароносець, призер Каннського МКФ, іранський кинорежисер, продюсер і сценарист Асгар Фархаді. А 26 вересня фільм “Вулкан” відкрив кінофестиваль BEAST International Film Festival у м. Порту (Португалія).

Проект фільму «Вулкан» став одним із переможців Сьомого конкурсного відбору Держкіно. Стрічка створена спільно Україною і Німеччиною. З українського боку виробництво здійснила кінокомпанія «ТАТОФІЛЬМ» (продюсер Олена Єршова) і ГО «Південь» (продюсер Дар’я Аверченко) за підтримки Держкіно. Сценарій фільму написали Алла Тютюнник, Дар’я Аверченко і Роман Бондарчук.

Нині фільм продовжує своє фестивальне турне. За словами продюсера картини Олени Єршової, «Вулкан» отримав вже понад тридцять запрошень на міжнародні кінофестивалі з різних країн світу.

У Києві глядачі зможуть переглянути стрічку 21 жовтня о 19.00 в Культурному центрі «Київ» в рамках фестивалю «Нове німецьке кіно».

Фільм представлятиме сценаристка та продюсерка Дар’я Аверченко. Роман Бондарчук, на жаль, на українську прем’єру не встигне: як написала у фейсбуці Дар’я, його «розвернули в Пекінському аеропорту і посадили назад до Пінь’яо, щоб він власноруч прийняв нагороду з рук Марко Мюллера і Абдурахмана Сісіко. Тож сьогодні за режисера буду я. Радо всіх обійму на першому столичному показі «Вулкану».