У Херсоні учасники аукціону знайомились зі своїми ролями у виставі «12 стільців»

3 года назад 0

  У Херсонському обласному академічному музично-драматичному театрі імені Миколи Куліша відбулася перша масштабна читка всесвітньо відомого твору "12 стільців" за романом Ільфа і Петрова. Херсонці придбали 15 ролей у виставі під час аукціону на заході присвяченому Міжнародному дню театру.

Люди, які брали участь в аукціоні отримали текстовий варіант своєї ролі та разом з партнерами по сцені – акторами розпочали читати.
Херсонка Ганна Лісова грає в парі з народною артисткою України Оленою Галл-Савальською. Її роль у виставі — Олена Боур. 

"Я люблю театр. Ходжу на всі вистави нашого театру. Хотіла подивитись на професію актора. Для мене це велика праця, в першу чергу над собою. Це величезна кропітка праця, і вокал і сценічний рух, емоційний інтелект, а головне вивчити так багато тексту. Це щось нове. Хочеться нових вражень, емоцій. Зустріла багато знайомих, познайомилась з новими людьми – тобто розширення кола спілкування. Новий досвід. Позитив" , — розповідає Ганна.
Учасник аукціону Артур Карапетян отримав роль інженера Щукіна у виставі. Чоловік буде грати в парі з аартистом театру Павлом Костенком. 

"Ми з дружиною займаємось бальними танцями. Я дуже хотів танцювати разом з нею на сцені. Побачив новину театру про аукціон ролей і вирішив спробувати. По роду своєї діяльності, моя компанія співпрацює з театром, я неодноразово бував за кулісами та завжди хотів вийти на саму сцену. Після першого читання – я задоволений. Можливо зараз не все ще зрозуміло, але мені подобається", — говорить Артур.

Херсонець Сергій Томчик грає разом з артистом театру Андрієм Клочко. 

"Моя роль — Тихон. Хочу спробувати себе у всьому. Саме зараз – як актор. Люблю різноманітні культурні заходи. Треба активно брати участь в житті міста", — розказує Сергій.

Учасник аукціону Ігор Козлов отримав роль Максима Чарушника.

"Це моя улюблена книга з дитинства. Взагалі взяти участь у роботі театру – це круто. Я люблю театр, то чому не спробувати себе як артист" , — каже Ігор.

Прем’єра вистави "12 стільців" відбудеться у грудні цього року. У виставі буде грати вся трупа театру.

Суспільне Херсон