У Херсонському музеї ім. Шовкуненка розкрили тему революцій та героїв

6 лет назад 0

З 2 листопада по 3 грудня у музеї ім. Шовкуненка функціонуватиме виставка "Відважні_наші_Герої". З нагоди її відкриття відбувся тематичний круглий стіл.

2 листопада о 16:00 на базі мультимедійного мандруючого виставкового проекту #Відважні_наші_Герої у Херсонському обласному художньому музеї ім.О.О.Шовкуненка відбувся круглий стіл за темою: «Відновлення та збереження національної пам’яті про події Української революції 1917-1921 років, її учасників в усіх населених пунктах області», проведення якого ініційовано Павлом Гавришем, заступником директора Департаменту, начальником Управління внутрішньополітичної діяльності ХОДА.

 Зустріч учасників ініціативної групи розпочалась екскурсією по виставці, після якої гості музею отримали у подарунок буклети та путівники, розроблені організаторами виставки: Національним меморіальним комплексом Героїв Небесної Сотні – Музеєм Революції Гідності спільно з Інститутом Національної Пам’яті та Українським Домом.

Круглий стіл відбувся у музейній вітальні, де всі запрошені обговорили плани щодо вшанування пам’ятних дат Української революції на Херсонщині. Серед доповідачів були кандидат історичних наук, голова Херсонської обласної організації національної спілки краєзнавців України Олексій Макієнко, який розповів про революційні події, зокрема про проголошення 2 грудня 1917р. Української Народної Республіки у нашому регіоні.

 

Краєзнавець Олекса Паталах та голова Херсонської обласної організації Комітету виборців України Дементій Бєлий внесли пропозицію щодо відновлення історичної пам'яті через встановлення меморіальних дошок на фасадах історичних будівель, пов’язаних з цими буремними подіями, та надали ескіз однієї з них.

 

Член «Народного Руху України», краєзнавець Олександр Жупина запропонував проект «Революція на Херсонщині в обличчях», який репрезентує в інтернет-мережі біографії відомих політичних та громадських діячів Херсонщини, які боролися за незалежність України.

Протягом засідання також були обговорені плани заходів на наступний рік та методи залучення громадськості до виставкового проекту «Відважні: наші герої», яка буде відкрита для херсонців до 3 грудня. 

 

Нагадуємо, що відвідання виставки є безкоштовним і запрошуємо познайомитись з експозицією!

інф. та фото  джерело