Євробачення-2019: хто боротиметься за право представляти Україну

5 лет назад 0

Опублікували повний список учасників нацвідбору на Євробачення-2019.

За право представляти Україну на конкурсі боротимуться 16 артистів і колективів, пише сайт "Gazeta.ua".

Серед них 4 виконавці уже брали участь у минулих відборах.

Київський гурт  Braii  дебютував у березні 2018-го із піснею On the Bottom (укр. "На дні").

"У створенні своєї музики ми не боїмося експериментувати, змішуючи різні жанри і стилі, — каже учасниця гурту Оксана Бризгалова. — У піснях можна почути відголоски і канадійської поп-рок виконавиці Мішель Гуревич, і британської поп/фолк співачки Таніти Тікарам, і ямайки Грей Джонс".

Ансамбль  Freedom jazz  дебютував 2008-го. Учасники — 10 жінок, грають на саксофонах, трубі, клавішних, бас-гітарі, ударних і мають 3 вокалістки. Виконують джаз, свінг, бугі-вугі.

Київська  KAZKA  поєднує у своїй музиці одразу 2 жанри — електропоп і фолк. Відомі своєю участю у шоу "Х-фактор" 2017-го. Зайняли 6 місце на минулорічному відборі до Євробачення. Останній сингл "Плакала" побив багато українських музичних рекордів. Перша україномовна пісня, яка очолила чарт українського YouTube. Серед україномовних кліпів має найбільшу кількість переглядів — понад 200 мільйонів.

Дует  YUKO  дебютував 2016-го після зустрічі учасників — Юлі Юриної та Стаса Корольова — на шоу "Голос Країни". Називають жанр, в якому працюють фолктронікою — сумішшю електронної музики та текстів українських народних пісень. Дуже схожі на відомий південноафриканський хіп-хоп дует Die Antwoord.

Вінничани  The Hypnotunez  існують з 2013-го. Об'єднали у своїй творчості джаз і панк-рок.

"Мені дуже імпонує українська мова в музиці, — каже лідер і вокаліст гурту Гера Луідзе, родом із Грузії. — У свінгові, рок-н-роллові українська класно звучить. Не даремно кажуть, що вона дуже мелодична".

Киянин  LAUD , або Владислав Каращук, уже пробувався у нацвідборі до Євробачення-2018, дійшовши до фіналу. Співає в танцювальних жанрах поп, r&b.

Співачка  TAYANNA  з Чернівців відома своєю участю в шоу "Голос країни" 2015-го. Хоча невдало пробувала сили у попередньому сезоні програми. Дійшла до фіналу у відборі на Євробачення-2017. Співає в жанрі фолк-рок.

Окрім того, до нацвідбору Євробачення-2019 також пройшли  Brunettes Shoot Blondes, VERA KEKELIA, ЦеШо, Ivan NAVI, ANNA MARIA, BAHROMA, LETAY, КiRA MAZUR та KHAYAT .

22 січня відбудеться жеребкування, яке визначить порядок виступів музикантів у півфіналі. Вони проводитимуться 9 і 16 лютого. Фінал запланований на 23 лютого.

Довідка:

Пісенний конкурс Євробачення-2019 пройде у травні в Ізраїлі завдяки перемозі співачки Нетти із піснею "Іграшка".

Проходить щорічно з 1956-го. Вперше представник України виступив на шоу 2003-го — Олександр Пономарьов із піснею "До побачення" (англ. Hasta la Vista). Наступного — 2004 — Україна зайняла перше місце із піснею "Дикі танці" Руслани. Наступна перемога була 2016-го із піснею Джамали "1944".