Українська мультиплікація вперше візьме участь в європейському пітчингу

7 лет назад 0

Проект мультиплікаційного фільм…

Про це повідомляє прес-служба Держкіно.

"Анімаційний проект "Мавка. Лісова пісня" студії Анімаград та FILM.UA Group подолав високу конкуренцію та був обраний оргкомітетом до участі у форумі Cartoon Movie — одній з найважливіших подій Європи для професіоналів анімаційної індустрії. 8 — 10 березня у Бордо (Франція) творча команда "Мавки" — продюсери Ірина Костюк, Анна Єлісєєва та Єгор Олесов, а також художник з костюмів Ольга Навроцька — презентують проект учасникам Cartoon Movie — продюсерам, бродкастерам, дистриб'юторам та інвесторам з усього світу", — йдеться в повідомленні.

"Мавка. Лісова пісня" — повнометражний мультфільм, що перебуває на стадії творчої розробки. Його створюють за мотивами однойменної п'єси Лесі Українки, а також на основі українських міфів і культурних традицій. У складі знімальної групи працюють експерти провідних етнографічних інституцій — кафедра фольклористики Київського національного університету ім. Т.Шевченка, Музей ім. Івана Гончара, Музей історії української моди. До створення саундтрека долучились відомі українські музиканти "ДахаБраха". Нині триває робота над першим тізером мультфільму, який презентують у лютому на кіноринку European Film Market під час Берлінського міжнародного кінофестивалю.

Мультфільм "Мавка. Лісова пісня" виграв 9 конкурс Держкіно у вересні 2016 року й отримав державне фінансування розміром 30% від загального бюджету. Орієнтовна дата прем'єри в українських кінотеатрах — кінець 2018-го — початок 2019 року.

Шанс подати проект "Мавка. Лісова пісня" на участь у форумі Cartoon Movie та відразу його реалізувати анімаційна студія "Анімаград" отримала завдяки долученню України у 2016 році до програми ЄС "Креативна Європа".

Cartoon Movie триває з 1999 року — це пітчинг та копродакшен форум, де щороку презентують близько 50 відібраних організаторами європейських повнометражних мультфільмів на різних стадіях готовності: концепт, розробка або виробництво. У 2017-му буде представлено 56 проектів.

За час існування Cartoon Movie тут отримали фінансування 262 мультфільми на загальну суму більше 1,8 мільярдів євро.