Українське патріотичне кіно: чого чекати кіноманам восени?

6 лет назад 0

Виокремити варто патріотичне та історичне кіно, оскільки 2017 рік та початок 2018 приємно вразив глядачів кінострічками, такими як «Червоний», «Кіборги», «Міф».

З впевненістю можна сказати, що це лише початок роботи української кіноіндустрії у напрямку створення правильних та якісних патріотичних фільмів, пише Вголос.

Вже цієї осені на усіх українського глядача чекають такі фільми з історично-патріотичною серцевиною:

  • «Черкаси» — українська воєнна драма про героїчну оборону однойменного морського тральщика у березні 2014 року під час окупації Криму. Екіпаж судна 3 тижні опирався ворогові в морі. Вихід фільму запланований на День Незалежності України, 24 серпня 2018 року.
  • «Таємний щоденник Симона Петлюри» — український історично-біографічний фільм,історична драма. Сюжет стрічки охоплює період життя Симона Петлюри, головного отамана військ Української Народної Республіки, в еміграції у Парижі і аж до його загибелі. У фільмі описаний план знищення Петлюри,а також останні дні його життя. Іноді сюжет переносить глядача із Парижа в період УНР,коли Україна була незалежною. Вихід на широкі екрани запланований вже на 6 вересня.
  • «Позивний Бандерас» — український військовий детективний фільм режисера, який гучно заявив про себе в 2017році, Зази Буадзе. Основою сценарію фільму став воєнний щоденник нацгвардійця Сергія Башкова та розповіді воїнів АТО. Вихід фільму у прокат запланований на 11 жовтня 2018 року.
  • «Донбас»( Donbass) – драматичний фільм, створений Сергієм Лозницею у копродукції Німеччини, України, Франції, Нідерландів, та Румунії. Сюжетною основою стали справжні історії, що трапилися на окупованих територіях сходу України. Стрічка вже була представлена на Каннському кінофестивалі. В український обмежений прокат стрічка вийде 18 жовтня.
  • «Крути 1918» — український історичний екшн, що присвячений 100-річчю героїчного бою на залізничній станції Крути. Окрім історичної сюжетної лінії, у фільмі буде й лірична про любовний трикутник двох братів-студентів та прекрасної Софії. Вихід фільму у прокат планується на 6 грудня 2018 року.
  • «Залишенець. Чорний ворон» — екранізація однойменного історичного роману Василя Шкляра. Кінострічка розповість одну з найбільш замовчуваних сторінок української історії: про запеклу боротьбу повстанців Холодного Яру з комуністичним окупантом у 20-х роках минулого століття. Дату прем’єри поки тримають у таємниці.

Українське кіно з кожним днем стає багатшим, кращим, змістовнішим і однозначно вартим перегляду. Для ознайомлення з історією України, для підняття бойового духу, для саморозвитку  варто підтримувати і дивитись своє українське патріотично-історичне кіно.