Український фільм може отримати міжнародну нагороду за найкращі спецефекти

6 лет назад 0

Український фентезі-фільм  "Сторожова застава"  Юрія Ковальова представить Україну на фестивалі FICCI BAF Awards в Індії. Стрічку номінували на премію за найкращі візуальні ефекти.

Фільм "Сторожова застава" зняли за книжкою Володимира Рутківського. Шестикласник Вітя через портал часу потрапляє із сучасності в 1120 рік. Давньоруський богатир Ілля Муромець вважає, що це його зниклий племінник. Хлопець допомагає боронити сторожову заставу русичів від загарбників зі сходу. Вітя вчиться стріляти з лука, володіти мечем, звертається по допомогу до давніх слов'янських божеств — Перуна й Велеса, за сюжетом.

Спецефекти до картини створила київська компанія Postmodern. Вона вже отримувала нагороду FICCI BAF Awards в 2014 році за візуальні ефекти до драматичного міні-серіалу "Метелики" Віталія Воробйова.


Окрім "Сторожової застави", на перемогу у цій номінації претендують американські картини "Той, що біжить по лезу 2049", "Пригоди Паддінгтона-2", "Вартові Галактики-2" та індійський фільм "Бахубалі-2: закінчення".
Вручення нагород відбудеться 5 березня в Мумбаї.