Український фільм отримав нагороду престижного кінофестивалю

6 лет назад 0

Фото: "Інтерньюз-Україна"

Режисер стрічки Станіслав Цехмістренко отримав нагороду Мадридського кінофестивалю.

Український документальний фільм "Межа очікування" отримав нагороду в категорії "Найкращий режисер документального фільму іноземною мовою" на VII Мадридському міжнародному кінофестивалі. 

Фільм розповідає про дві реальні історії захисників України: про братів зниклих безвісти на Донбасі, які були в складі батальйону "Айдар", та про викраденого напередодні анексії Криму активіста Євромайдану, звільненого у результаті обміну. Про це повідомляє Gazeta.ua з посиланням на громадську організацію "Інтерньюз-Україна", в рамках проекту якої був знятий цей фільм.

"Ми показали лише малу частину того болю, з яким зіткнулися тисячі матерів, батьків і дітей у результаті російської агресії в Україні. Щиро дякую всій команді, яка працювала над фільмом", – прокоментував перемогу на кінофестивалі режисер стрічки  Станіслав Цехмістренко.

Завдяки показам у Мадриді про проблему зниклих безвісти дізналися сотні глядачів за кордоном, які розділили з українцями біль від втрати близьких.
"Мало що в житті справило на мене настільки сильний ефект, як цей фільм. Дуже сильна робота режисера, якому небайдужа проблема фільму. Після перегляду я був дуже розчулений", – описав свої враження від стрічки учасник кінофестивалю  Джейсон Макмерті , доцент університету Елона, режисер з Голівуду. 
Прем'єрний показ фільму "Межа очікування" відбувся в Києві восени 2017 року. 
Фільм можна переглянути на YouTube.