Український фільм потрапив в основний конкурс Венеціанського кінофестивалю

5 лет назад 0

Чесько-словацько-українська драма "Пофарбоване Пташеня" увійшла до програми головного конкурсу 76-го Міжнародного Венеціанського кінофестивалю.

Відбудеться в Італії 28 серпня — 7 вересня. Картину за романом поляка Єжи Кониського зняв чеський режисер Вацлав ­Мархоул, 59 років. Дія фільму відбувається під час Другої ­світової, передає сайт "Gazeta.ua".

Намагаючись урятувати сина від нацистів, єврейська пара відправляє дитину до родичів у село. Проте тітка хлопця несподівано вмирає. Він вимушений поневірятися Східною Європою. Дитина майже всюди зустрічає ворожість, переживає насилля.

— Одного разу хлопчик бачить, як мисливець зловив птаха і пофарбував у яскравий колір, — розповідає український продюсер фільму Ігор Савиченко, 44 роки. — Відпускає на волю. Проте інші птахи не приймають кольорового родича назад. Сприймають як ворога, чужинця у зграї, закльовують до смерті.

Зйомки відбувалися протягом 16 місяців в Україні, Словаччині, Польщі та Чехії. Головну роль виконав 11-річний Петр Котляр із міста Чеський Крумлов. У картині разом з акторами зі Швеції, США, Великої Британії, Німеччини та інших країн знялися українці Алла Соколова, Ніна Шуневич та Остап Дзядек.

Також у цьогорічному Венеціанському кінофестивалі візьмуть участь українські стрічки "Стасіс" і "Атлантида".