Український мультфільм став одним з лідерів турецького кінопрокату

6 лет назад 0

23 березня у турецькому прокаті розпочався показ українського мультфільму "Викрадена принцеса: Руслан і Людмила". За перший вікенд стрічка зібрала $157 530 — її переглянули більше 46 тис. глядачів. Таким чином наш мультик став третім серед анімаційних релізів Туреччини 2018 року.

Паралельно відбувається показ мультфільму в Румунії, де він також посів місце в трійці лідерів прокату і за другий вікенд зібрав 63 тис. глядачів і $293 082. В Україні ж "Викрадена принцеса" впродовж трьох тижнів зібрала понад 33 млн. грн., а кількість глядачів, котрі бачили мультик, сягнула позначки 448 232 особи. 

Далі мультфільм помандрує іншими країнами: на початку квітня відбудуться прем'єри в Хорватії, Боснії і Герцеговині, Болгарії. Пізніше його зможуть побачити мешканці Єгипту, Середнього Сходу, В'єтнаму та Литви. Травневі гастролі "Принцеси" охоплять Латвію, Сербію та Чехію. Влітку мультфільм покажуть в Польщі, Естонії, Словенії, Ізраїлі, Китаї та Кореї. Загалом, більше 50 країн світу придбали права на показ української стрічки, серед яких Франція, Німеччина, країни Південної Африки та Азії.