Завтра посольство РФ штурмуватимуть листами до Сенцова

6 лет назад 0

21 серпня, на 100-й день голодування  Олега Сенцова , біля посольства Росії в Києві проведуть акцію на підтримку українського політв'язня.

Активісти принесуть до будівлі листи, адресовані режисеру. Так закликатимуть перервати інформаційний вакуум, у якому тримають Сенцова. Понад 2 тижні йому не передають кореспонденції.

"Усі листи, які нам надіслали, будуть роздруковані й принесені до посольств Росії в різних країнах – з вимогою, щоб Олег почав отримувати кореспонденцію та як нагадування високопосадовцям, що вони не мають права мовчати в цій ситуації. Свої листи до Олега також можна принести безпосередньо на акцію", — кажуть організатори акції з PEN Ukraine, передає Gazeta.ua.

Аналогічні акції відбудуться у Вінниці, Львові, а також містах Великої Британії, Кенії, Швеції, Данії та США.

Марафон написання листів на підтримку Олега Сенцова триває з 14 по 20 серпня.

Президент Росії Володимир Путін відмовив матері українського політв'язня Людмилі Сенцовій у помилуванні сина. Олег Сенцов голодує у російській колонії "Белый медведь" у місті Лабитнангі Тюменської області. У Кремлі наполягають, що бранець сам має звернутися до Путіна.

Українського режисера Олега Сенцова й активіста Олександра Кольченка затримали працівники Федеральної служби безпеки Росії в травні 2014-го в Криму.

Звинуватили у підготовці терактів на півострові. У серпні 2015-го Північно-Кавказький окружний військовий суд присудив Кольченку 10 років колонії, Сенцову — 20. 14 травня Олег оголосив голодування з вимогою звільнити всіх українських політв'язнів.