Збірка сонетів херсонського поета видана за кошт обласного бюджету

6 лет назад 0

У 2016 році на засіданні робочої групи з питань сприяння розвитку книговидання та книгорозповсюдження в області Херсонської обласної державної адміністрації відповідно до Програми розвитку інформаційного простору Херсонської області на 2017-2020 роки книгу Валерія Кулика «Світло в тунелі» було затверджено до видання.

У грудні 2017 року за кошти обласного бюджету було виготовлено 600 примірників збірок сонетів Валерія Кулика. Така спільна робота облдержадміністрації та обласної ради проводиться задля популяризації україномовних книжок місцевих авторів.

Автор розповів, що ідея створення книги виникла ще півтора роки тому й на думку самого Валерія Кулика є вершиною майстерності поета, старанно відшліфованої та вдосконаленої впродовж п`ятдесяти років творчої письменницької діяльності.

Валерій Кулик підкреслює, що у книзі зібрані виключно свіжі сонети патріотичного звучання, які описують події Майдану, війни на Сході України, також є ліричні сонети, посвяти відомим людям, поетичні портрети, окремо до книги увійшли вінки сонетів.

Щодо обраної назви книги «Світло в тунелі» Валерій Кулик зазначив:

«Зараз часи, коли люди дещо розгублені, через події в країні. Назва збірки відображає суть наших сподівань на те, що завтра не настане темнота і на кожну людину очікує благодатне світло, яке допоможе досягти миру й добробуту».

Незабаром збірку сонетів «Світло в тунелі» буде презентовано автором у Херсонській обласній універсальній науковій бібліотеці ім. О. Гончара, після чого передано до шкільних та публічних бібліотек області.

Начальник управління інформаційної політики обласної державної адміністрації Ольга Савенко звертає увагу щодо можливості херсонських письменників подавати власні твори до друку за рахунок коштів обласного бюджету:

«Хоч на сьогодні й друкується невелика кількість україномовних творів місцевих авторів за рахунок обласного бюджету, та обласна державна адміністрація разом із обласною радою ретельно працюють над цим питанням, адже в Програмі розвитку інформаційного простору Херсонщини книговидання місцевих авторів прописане окремим рядком, на що до бюджету закладені кошти. Херсонщина багата на талановитих авторів, твори яких повинні бути надрукованими. Один з таких – Валерій Кулик з його «Світлом в тунелі».

Твори до друку подаються на розгляд обласної ради шляхом аналізу й рецензування їх робочою групою з питань сприяння розвитку книговидання та книгорозповсюдження в області Херсонської обласної державної адміністрації, до складу якої входять провідні науковці та літератори Херсонщини.

Автор: Якуніна Ганна, Управління інформаційної політики ХОДА

джерело