Знайшли втрачений сценарій Стенлі Кубрика

6 лет назад 0

У Бангорскому університеті в Вельсі знайшли загублений сценарій фільму Стенлі Кубрика "Пекуча таємниця", адаптація однойменної новели Стефана Цвейга.

Текст, написаний 1956 року, виявив професор кінематографії  Нейтан Абрамс , передає сайт Gazeta.ua.

Кубрик працював над сценарієм екранізації спільно з Колдером Віллінгемом. Текст практично повністю завершений.

"Я не повірив своїм очам. Неймовірно. Вважалося, що він давно загублений. Шанувальники Кубрика знають, що він хотів екранізувати новелу, але ніхто не підозрював, що є готовий сценарій", — розповів Абрамс виданню The Guardian.

На тексті Кубрика, датованому 24 жовтня 1956-го, стоїть печатка сценарного відділу MGM. Студія відмовилася від проекту, коли з'ясувалося, що Кубрик вже працює над "Стежками слави". Робота над двома фільмами порушувала умови контракту. За іншою версією, продюсер Кубрика Джеймс Б. Харріс не вважав цю новелу підходящою для фільму.

Новела Цвейга розповідає про дванадцятирічного хлопчика, який не дає матері зустрічатися з шукачем любовних пригод і зберігає її таємницю, рятуючи від гніву батька. Кубрик переніс місце дії в США і вніс ще кілька невеликих змін, включаючи ім'я хлопчика — той став Едді замість Едгара.

Професор Абрамс вважає, що історія подружньої невірності вважалася занадто ризиковою в 1950-ті. 1988 року новелу екранізував колишній асистент Кубрика Ендрю Біркін, а головну роль в стрічці зіграла Фей Данавей.